POLITIKA.LV
English
RSS
Vēstkopa
TēmasPar portāluKopienaBlogiZiedot
Meklēt
tēmas
Vēlēšanas 2011
Vide un ilgtspēja
Politikas kvalitāte
Mediju kritika
Cilvēktiesības
Tiesiska valsts un korupcija
Starptautiskā politika
Sabiedrības integrācija
Pilsoniskā sabiedrība
Izglītība un nodarbinātība
Fwd: Eiropa
Arhīvs: EP vēlēšanas '04
Rezultāti
Ko sola partijas?
Pielaiko Partiju!
visas tēmas
Burtu lielums:

Nr 9. "Zaļo un Zemnieku savienības" programma un kandidātu saraksts EP vēlēšanām

Priekšvēlēšanu programma
2004.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Par drošu un bagātu Latviju Eiropā! 

Eiroparlamentārieši  no „Zaļo un Zemnieku Savienības” īstenos sadarbību starp Latvijas Republikas Saeimu, ministrijām, pašvaldībām un Eiropas Parlamentu, lai celtu Latvijas iedzīvotāju labklājību.

Eiropas Parlamenta deputātu kandidātu pamatnostādnes:

1. Stingri iestāsimies par Latvijas nacionālo interešu ievērošanu Eiropas Parlamentā (EP), lai visiem būtu nodrošināta:

• izglītība;
  • darbs;
  • tīra vide;
  • medicīnas un sabiedrisko pakalpojumu pieejamība;
  • aprūpe vecumdienās.

2. Īpaši iestāsimies par mūsu bērnu drošību un vispusīgu attīstību.

3. Aktīvi ietekmēsim tādu EP lēmumu pieņemšanu, kas atbilst Latvijas prioritātēm valsts labklājībā un ekonomikā.

4. Sekmēsim Eiropas Savienības (ES) fondu izmantošanu valsts tautsaimniecībā un lauku attīstībā, lai panāktu straujāku ekonomikas izaugsmi Latvijā, kā arī Latvijas lauksaimnieku saņemto ES subsīdiju izlīdzināšanos ar citu ES valstu lauksaimnieku subsīdijām.

5. Veicināsim Latvijas preču eksportu. Palīdzēsim apzināt ES tirgus nišas, paverot jaunas iespējas Latvijas uzņēmējiem, laukos attīstot netradicionālo produktu ražošanu un pakalpojumus, bioloģisko lauksaimniecību un ekotūrismu, izmantojot Latvijas tīrās vides priekšrocības. Saglabāsim Latvijas medību tradīcijas.

6. Gādāsim par ES fondu līdzekļu piesaisti Latvijas vides infrastruktūras projektiem. Uzturēsim EP izpratni par Latviju kā valsti, kurā nedrīkst īstenot ekoloģiski apšaubāmus rūpnieciskus projektus.

7.  Panāksim, ka tiek pieņemtas elastīgas ES direktīvas, kas garantētu iespējami lielāku rīcības patstāvību to pielietošanā jaunajās dalībvalstīs un neradītu mākslīgus ierobežojumus uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā.

8. Veicināsim drošas un videi draudzīgas transporta sistēmas izveidi, kas palīdzētu uzturēt ērtu satiksmi starp Latviju un pārējām ES dalībvalstīm.

9. Starptautisko attiecību jomā īpašu uzmanību veltīsim sadarbībai ar Ziemeļeiropas valstīm, rūpējoties par Baltijas jūras reģiona ekoloģiju, ekonomisko un sociālo procesu attīstību.

10. Sekmēsim Latvijas drošības struktūru sadarbību ar ES iekšlietu struktūrām organizētās noziedzības, narkotiku tranzīta, cilvēku tirdzniecības un starptautiskā terorisma apkarošanā

11. Regulāri atbilstoši Latvijas sabiedrības interesēm informēsim par EP notiekošajiem procesiem, sniedzot pārskatu par mūsu valstij svarīgiem jautājumiem.

12. Aktīvi veicināsim ES likumu veidošanu, kas cilvēkiem dod iespēju iesaistīties sabiedrības attīstības procesos neatkarīgi no dzimuma, vecuma, fiziskiem ierobežojumiem vai etniskās izcelsmes.

ZZS atbildes uz jautājumiem par vēlēšanu programmu 

NrVārds, uzvārdsDzimisPilsonībaDzīves-vietaIzglītībaDarbavietaValodu zināšanas 
1Baiba Rivža1949LatvijasJelgavaaugstākāLatvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Augstākās izglītības padomeangļu – brīvi
krievu – brīvi
2Andris Bērziņš1955LatvijasRīgaaugstākāLatvijas Republikas Saeimafranču – brīvi
krievu – brīvi
angļu – labi 
3Raimonds Vējonis1966LatvijasOgres rajonsaugstākāLatvijas Republikas Ministru kabinetsangļu – brīvi
krievu – brīvi 
4Māris Slokenbergs1935LatvijasRīgaaugstākāEiropas kustība Latvijāangļu – brīvi
zviedru – brīvi 
5Viesturs Silenieks1977LatvijasRīgaaugstākāLatvijas Republikas Ministru kabinets, Ministru prezidenta birojsangļu – brīvi
krievu – brīvi
vācu – sarunvaloda 
6Elmārs Švēde1957LatvijasValmieras rajonsaugstākāLatvijas Republikas Zemkopības ministrijaangļu – labi krievu – brīvi 
7Rūta Bendere1951LatvijasRīgaaugstākāLatvijas Zinātņu akadēmijas Fizikālās enerģētikas institūts, Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāteangļu – brīvi
krievu – brīvi
vācu – labi
8Juris Miķelsons1936LatvijasRīgaaugstākāLatvijas Universitāte, Rīgas pilsētas domeangļu – brīvi
krievu – brīvi 
9Andrejs Brūvelis1957LatvijasJūrmalaaugstākāValsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži"angļu – brīvi
krievu – brīvi
zviedru – sarunvaloda 
10Ilze Stobova1976LatvijasRīgaaugstākāLatvijas Republikas Ministru kabinets, Ministru prezidenta birojsangļu – brīvi
krievu – brīvi 
11Gints Zeltiņš1964LatvijasRīgaaugstākāRīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulatorsangļu – brīvi
krievu – brīvi
vācu – pamatzināšanas 
12Andis Kāposts1960LatvijasCēsu rajonsaugstākāLatvijas Republikas Saeimaangļu – sarunvaloda
krievu – brīvi 
13Māris Binders1971LatvijasLiepājaaugstākāAkciju sabiedrība "Baltic Holding Company"vācu – labi
krievu – brīvi
angļu – sarunvaloda 
14Marija Zeltiņa1956LatvijasRēzekneaugstākāSabiedrība ar ierobežotu atbildību Konsultāciju sabiedrība "Gratia"angļu – brīvi
krievu – brīvi 
15Valdis Felsbergs1966LatvijasRīgaaugstākāSabiedrība ar ierobežotu atbildību "EIROKONSULTANTS"angļu – brīvi
krievu – brīvi 
16Ivars Bārdiņš1951LatvijasRīgaaugstākāSabiedrība ar ierobežotu atbildību "GLITSA"angļu – labi
krievu – brīvi
zviedru – labi  
17Roberts Dilba1949LatvijasRīgaaugstākāValsts akciju sabiedrības "Latvenergo" padome, Valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" padomeangļu – labi
krievu – brīvi 
18Leopolds Ozoliņš1937LatvijasJūrmalaaugstākāLatvijas Republikas Saeimaangļu – sarunvaloda
krievu – brīvi 

Publicēts portālā 2004. gada 27. aprīlī
Par mums|Kontakti|Ziedo politikai.lv|Atbalstītāji|Autortiesības|Reklāma|FAQ
RSS
© Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS
Redakcija: ;
Portālā publicēto darbu autoru viedokļi var atšķirties no politika.lv redakcijas un PROVIDUS viedokļa. Par publikāciju saturu ir atbildīgi autori.