Priekšvēlēšanu programma 2004.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām Par drošu un bagātu Latviju Eiropā! Eiroparlamentārieši no „Zaļo un Zemnieku Savienības” īstenos sadarbību starp Latvijas Republikas Saeimu, ministrijām, pašvaldībām un Eiropas Parlamentu, lai celtu Latvijas iedzīvotāju labklājību. Eiropas Parlamenta deputātu kandidātu pamatnostādnes: 1. Stingri iestāsimies par Latvijas nacionālo interešu ievērošanu Eiropas Parlamentā (EP), lai visiem būtu nodrošināta: - izglītība;
- darbs;
- tīra vide;
- medicīnas un sabiedrisko pakalpojumu pieejamība;
- aprūpe vecumdienās.
2. Īpaši iestāsimies par mūsu bērnu drošību un vispusīgu attīstību. 3. Aktīvi ietekmēsim tādu EP lēmumu pieņemšanu, kas atbilst Latvijas prioritātēm valsts labklājībā un ekonomikā. 4. Sekmēsim Eiropas Savienības (ES) fondu izmantošanu valsts tautsaimniecībā un lauku attīstībā, lai panāktu straujāku ekonomikas izaugsmi Latvijā, kā arī Latvijas lauksaimnieku saņemto ES subsīdiju izlīdzināšanos ar citu ES valstu lauksaimnieku subsīdijām. 5. Veicināsim Latvijas preču eksportu. Palīdzēsim apzināt ES tirgus nišas, paverot jaunas iespējas Latvijas uzņēmējiem, laukos attīstot netradicionālo produktu ražošanu un pakalpojumus, bioloģisko lauksaimniecību un ekotūrismu, izmantojot Latvijas tīrās vides priekšrocības. Saglabāsim Latvijas medību tradīcijas. 6. Gādāsim par ES fondu līdzekļu piesaisti Latvijas vides infrastruktūras projektiem. Uzturēsim EP izpratni par Latviju kā valsti, kurā nedrīkst īstenot ekoloģiski apšaubāmus rūpnieciskus projektus. 7. Panāksim, ka tiek pieņemtas elastīgas ES direktīvas, kas garantētu iespējami lielāku rīcības patstāvību to pielietošanā jaunajās dalībvalstīs un neradītu mākslīgus ierobežojumus uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā. 8. Veicināsim drošas un videi draudzīgas transporta sistēmas izveidi, kas palīdzētu uzturēt ērtu satiksmi starp Latviju un pārējām ES dalībvalstīm. 9. Starptautisko attiecību jomā īpašu uzmanību veltīsim sadarbībai ar Ziemeļeiropas valstīm, rūpējoties par Baltijas jūras reģiona ekoloģiju, ekonomisko un sociālo procesu attīstību. 10. Sekmēsim Latvijas drošības struktūru sadarbību ar ES iekšlietu struktūrām organizētās noziedzības, narkotiku tranzīta, cilvēku tirdzniecības un starptautiskā terorisma apkarošanā 11. Regulāri atbilstoši Latvijas sabiedrības interesēm informēsim par EP notiekošajiem procesiem, sniedzot pārskatu par mūsu valstij svarīgiem jautājumiem. 12. Aktīvi veicināsim ES likumu veidošanu, kas cilvēkiem dod iespēju iesaistīties sabiedrības attīstības procesos neatkarīgi no dzimuma, vecuma, fiziskiem ierobežojumiem vai etniskās izcelsmes. ZZS atbildes uz jautājumiem par vēlēšanu programmu | Nr | Vārds, uzvārds | Dzimis | Pilsonība | Dzīves-vieta | Izglītība | Darbavieta | Valodu zināšanas | | 1 | Baiba Rivža | 1949 | Latvijas | Jelgava | augstākā | Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Augstākās izglītības padome | angļu – brīvi krievu – brīvi | | 2 | Andris Bērziņš | 1955 | Latvijas | Rīga | augstākā | Latvijas Republikas Saeima | franču – brīvi krievu – brīvi angļu – labi | | 3 | Raimonds Vējonis | 1966 | Latvijas | Ogres rajons | augstākā | Latvijas Republikas Ministru kabinets | angļu – brīvi krievu – brīvi | | 4 | Māris Slokenbergs | 1935 | Latvijas | Rīga | augstākā | Eiropas kustība Latvijā | angļu – brīvi zviedru – brīvi | | 5 | Viesturs Silenieks | 1977 | Latvijas | Rīga | augstākā | Latvijas Republikas Ministru kabinets, Ministru prezidenta birojs | angļu – brīvi krievu – brīvi vācu – sarunvaloda | | 6 | Elmārs Švēde | 1957 | Latvijas | Valmieras rajons | augstākā | Latvijas Republikas Zemkopības ministrija | angļu – labi krievu – brīvi | | 7 | Rūta Bendere | 1951 | Latvijas | Rīga | augstākā | Latvijas Zinātņu akadēmijas Fizikālās enerģētikas institūts, Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāte | angļu – brīvi krievu – brīvi vācu – labi | | 8 | Juris Miķelsons | 1936 | Latvijas | Rīga | augstākā | Latvijas Universitāte, Rīgas pilsētas dome | angļu – brīvi krievu – brīvi | | 9 | Andrejs Brūvelis | 1957 | Latvijas | Jūrmala | augstākā | Valsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" | angļu – brīvi krievu – brīvi zviedru – sarunvaloda | | 10 | Ilze Stobova | 1976 | Latvijas | Rīga | augstākā | Latvijas Republikas Ministru kabinets, Ministru prezidenta birojs | angļu – brīvi krievu – brīvi | | 11 | Gints Zeltiņš | 1964 | Latvijas | Rīga | augstākā | Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulators | angļu – brīvi krievu – brīvi vācu – pamatzināšanas | | 12 | Andis Kāposts | 1960 | Latvijas | Cēsu rajons | augstākā | Latvijas Republikas Saeima | angļu – sarunvaloda krievu – brīvi | | 13 | Māris Binders | 1971 | Latvijas | Liepāja | augstākā | Akciju sabiedrība "Baltic Holding Company" | vācu – labi krievu – brīvi angļu – sarunvaloda | | 14 | Marija Zeltiņa | 1956 | Latvijas | Rēzekne | augstākā | Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Konsultāciju sabiedrība "Gratia" | angļu – brīvi krievu – brīvi | | 15 | Valdis Felsbergs | 1966 | Latvijas | Rīga | augstākā | Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "EIROKONSULTANTS" | angļu – brīvi krievu – brīvi | | 16 | Ivars Bārdiņš | 1951 | Latvijas | Rīga | augstākā | Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "GLITSA" | angļu – labi krievu – brīvi zviedru – labi | | 17 | Roberts Dilba | 1949 | Latvijas | Rīga | augstākā | Valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" padome, Valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" padome | angļu – labi krievu – brīvi | | 18 | Leopolds Ozoliņš | 1937 | Latvijas | Jūrmala | augstākā | Latvijas Republikas Saeima | angļu – sarunvaloda krievu – brīvi |
|